04. Uitloggen=belangrijk!

Aanmelden uot op een dagelijkse basis

Het zou voor iedereen duidelijk moeten zijn, maar omdat uit de praktijk blijkt, dat niet iedereen dit beseft ... als je klant- en bedrijfsinformatie deelt via een virtueel kantoor, is het belangrijk om uit te loggen, als je tijdelijk weg van je bureau. Dit om de volgende redenen:

  1. Een belangrijke reden is natuurlijk om te voorkomen dat andere personen geen toegang kunnen krijgen onder jouw naam. Zeker wanneer je Covide gebruikt op een openbare computer als in een bibliotheek of internetcafé.
  2. Een andere reden is om een frustratie met je collega's in het virtueel kantoor te voorkomen doordat je als je bent uitgelogd ook niet meer zichtbaar bent in de lijst van 'online gebruikers' en je collega's weten dat je niet aan het werk bent.
  3. Wellicht de meest belangrijke reden om uit te loggen op een dagelijkse basis is dat de token die Google genereert na het inloggen bij het uitloggen komt te vervallen.
    1. Wanneer je een tijdlang niet uitlogt zul je dus werken met een verlopen token. Een verlopen token is de meest voorkomende oorzaak dat bijvoorbeeld e-mail vertraagd binnenkomt of dat bijvoorbeeld de agenda niet goed wordt gesynchroniseerd. Ervaar je dergelijke problemen, log dan altijd eerst uit en vervolgens weer in. Mochten deze problemen zich dan nog steeds voordoen, neem dan contact met ons op via het supportformulier.