01. Metavelden

Eerder schreven we hierover al. Naast de ongeveer 200 vaste velden die je kan gebruiken, kennen we ook zogenaamde globale META-velden. Het zijn velden, die zelf kan aanmaken en die je globaal kan inzetten en koppelen aan classificaties. (Zeiden we al niet eerder, hoe belangrijk die zijn?)

Inzoomend op de relatiekaart

Op de relatiekaarten in het Covide adresboek vind je diverse beschikbare modules gevuld met klantinformatie.

Schermafbeelding 2015-03-31 om 13.40.41 (2).png

Je kan je relatiekaart naar eigen wens inrichten.

Zoals je in een eerder hoofdstuk hebt gelezen, kan je de blokken naar elke locatie op de relatiekaart verplaatsen of zelfs op de relatiekaart uitzetten.

Wat zijn dan Globale Metavelden?

Het zijn extra velden die je zelf kan samenstellen. Zowel voor wat betreft de naam van het veld alsook het type veld.

Schermafbeelding 2015-06-04 om 11.54.29.png

De Gobale Metavelden worden in een apart blok getoond op de relatiekaart.

Wist je dat… globale metavelden ook gekoppeld kunnen worden aan een classificatie? Wanneer een relatiekaart beschikt over een classificatie die gekoppeld is aan een metaveld dan is deze alleen zichtbaar op die relatiekaarten die daaraan voldoen.

Schermafbeelding 2015-06-04 om 12.02.07.png

Filteren op de inhoud in Globale Metavelden

Doordat je via de standaardfilter boven het Adresboek ook kan filteren op deze door jezelf in te richten velden, heb je hiermee een buitengewoon krachtig middel ter beschikking om je dossiers te rangschikken.

Omdat globale metavelden van een bepaald type zijn (bijvoorbeeld tekst, selectieboxen, datums en ja/nee velden) dient het filteren in twee stappen te gebeuren, namelijk:

  1. Aangeven in welk globaal meta veld moet worden gezocht
  2. Aangeven naar welke waarde van het globale metaveld moet worden gezocht.
Zoek globale metavelden

In het bovenstaande voorbeeld gaan we zoeken op het globale metaveld 'factuur per post'. Laat het veld voor een standaard zoekterm leeg. Selecteer vervolgens 'filters' => 'nieuwe toevoegen' (zie 1 in bovenstaande afbeelding). Selecteer nu 'Global Meta Name' (zie 2) en vervolgens het globale meta veld (zie 3) en vervolgens op 'filters toepassen'. Nu worden alle relaties geladen waaraan metavelden zijn toegewezen.

Wat we nu nog willen doen is het selecteren van de waarde van het betreffende veld.

In onderstaande afbeelding zie je dat er een extra veld is bijgekomen (zie 1 in onderstaande afbeelding)

Hier kun je de waarde(n) selecteren (of je één of meerdere waarden kunt selecteren is afhankelijk van het type metadata veld). Klik nu op zoeken (zie 2) en de zoekopdracht wordt nu opnieuw uitgevoerd op basis van de opgegeven waarden.

Zoals je ziet is dit een krachtig verlengstuk van de standaard zoekfunctionaliteit van Covide.