02. Cross Selling

Wellicht had je deze paragraaf eerder verwacht onder het Hoofdstuk Sales. En uiteraard zal je daar ook de daadwerkelijke sales realiseren. Cross Selling heeft echter in de eerste plaats te maken maken met de start van het proces.

Cross Selling is de “Engelse term voor verkoopactiviteiten waarbij op basis van reeds gekochte producten/diensten, geprobeerd wordt aanvullende of aanverwante producten aan een klant te verkopen. Hiermee kan de omzet worden verhoogd en – indien het aanvullende product voor meerwaarde zorgt - de relatie met de klant worden verstevigd. “ - via www.encyclo.nl

Hoe mooi zou het zijn om je huidige klanten van meer diensten of producten te kunnen voorzien dan dat je hen nu aanbiedt. In theorie klinkt het prachtig. Met bestaande klanten heb je immers al een relatie. Het is makkelijker om hen te overtuigen van de diensten dan nieuwe klanten.

Maar hoe realiseer je dit in Covide ...?

Bekijk allereerst dit filmpje.

Vaak worden producten en / of diensten verdeeld aangeboden door verschillende Business Units. Dat kan zijn vanwege regionale opdelingen, maar ook op basis van specialisme. In Covide hebben we gekozen voor de term Business Unit omdat de klant voor wie we in eerste instantie deze functionaliteit ontwikkelden deze term gebruikt voor het aanbieden van verschillende disciplines vanuit één organisatie.

Geïmplementeerd binnen Covide betekent Cross Selling, dat je in de adresmodule zowel in de lijst als op de Relatiekaart heel snel kan zien, voor welk "onderdeel" van je organisatie iemand al klant is.

Bij een binnen Covide samenwerkende groep ZZP-ers: je ziet in één oogopslag met wie van je partners betreffende relatie al zaken doet.

Een warme introductie (= lead) is daarmee direct beschikbaar. En we weten allemaal, dat dat de beste leads zijn.

Opdracht:

Bespreek samen de volgende thema’s:

    • Welke diensten of producten bieden jullie?
    • Welke van deze diensten of producten wil je als BusinessUnit neerzetten?
    • Heb je hier al classificaties voor gemaakt?

Heb je vragen of opmerkingen? Noteer ze!

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

Ga meteen even door naar de paragraaf over BusinessUnits, zodat je deze fantastische functie kan gaan toepassen.