02. Restricties op mailarchieven

De relatiekaart in Covide toont heel veel informatie over de relatie. Dat hebben jullie inmiddels gezien in de voorgaande hoofdstukken.

Het hoeft echter niet niet zo te zijn dat alle correspondentie zichtbaar is voor elke medewerker. Denk bijvoorbeeld aan mailcorrespondentie met de accountant of boekhouder. Die mailwisselingen zou je het liefst privé of alleen toegankelijk willen maken voor bepaalde medewerkers. Denk hierbij aan directie of management. Alle overige klantinformatie zoals notities, klantcontacten, sales etc. is wel beschikbaar.

Zelfs als via strikte Adrespermissies een Classificatie is opgegeven, waarin de persoon met rechten als Globale Adressenmanager niet als rechthebbende is opgenomen of als hij volgens de toegang tot classificaties is uitgesloten. Het mailarchief en modules waarvoor hij specifiek geen toegang heeft gekregen, kunnen dan nog steeds wel voor hem zijn afgesloten als deze gebruiker geen toegang heeft tot een bepaalde classificatie.

Covide heeft hiervoor het volgende bedacht: restricties op mailarchieven.

Opdracht:

Bespreek samen welke e-mailarchieven er voor “gewone” medewerkers afgeschermd moet worden en selecteer de medewerkers die toegang mogen hebben.

Is het gelukt? Of ging het te snel?

In de handleiding vind je een uitgebreide toelichting.

Schermafbeelding 2015-04-03 om 11.05.16.png

Wist je dat… classificaties een prominente rol spelen in de rechten en toegang van medewerkers. Want met die classificaties is het zelfs mogelijk om complete relatiekaarten af te schermen voor bepaalde medewerkers.