03. Adresboek

Het zenuwcentrum van elk CRM-systeem is natuurlijk het op de juiste wijze actueel bijgehouden centrale adresboek.

Het Covide adresboek is niet zomaar “een adresboek”. Het is de basis onder de filosofie van Covide: centrale dossiervorming gekoppeld aan Relaties en daarna ook eventueel Projecten, Sales items en Support of nog beter Customer Care cases.

Het gaat hier dus om een adresboek met heel veel bijzondere functionaliteiten. Maar voordat jullie dit gaan ontdekken, ga je eerst aan de slag met de volgende opdracht.

Opdracht:

    1. Bespreek welke soort relaties jullie op dit moment hebben. Hoe zou je jullie klanten kunnen onderverdelen in groepen? Denk hierbij aan branches, regio’s, grootte van de organisatie, soort relatie (klant, prospect, suspect) etc.
    2. Bespreek hoe je deze relaties zou willen benoemen.
    3. Bijv: Regionaal, Klant, Klant 200+, Klant via partner, Oud klant etc.
Schermafbeelding 2015-03-24 om 10.50.01.png

In de afbeelding hierboven zie je een voorbeeld.

Relatiekaarten en Businesscards zonder naam of 'Geen' als naam

Als er geen informatie wordt ingevoerd op een Relatiekaart of BusinessCard, dan kan Covide die niet ingevoierde informatie ook niet tonen.

Dat er dan op de Relatiekaart als naam 'Geen' wordt aangemaakt, is gedaan, omdat in dat geval wel op opslaan is geklikt. Misschien is er andere informatie opgeslagen en is men vergeten om de Relatienaam in te voeren. Stel, dat er dan helemaal niets in het 'Naam'veld zou staan, dan zou je zo'n Relatiekaart ook niet weer kunnen vinden en dus ook niet kunnen openen.