01. De wizzard

De template op basis waarvan de PDF-factuur (of één van de andere mogelijkheden) straks gerealiseerd gaat worden, moet worden gevoed met informatie. Hierbij word je geholpen door een prachtige wizzard.

Met enige kennis van HTML kom je al een heel eind. Zie de paragraaf 'Lay-out' (En natuurlijk kun je dit ook uitbesteden. Ook aan ons als leverancier.)

In de schermafbeelding hierboven zie je het bovenste deel van het aanmaakdeel van in algemene zin elke soort factuur. De velden spreken waarschijnlijk allemaal wel voor zichzelf, maar een paar willen we er toch uitlichten.

    • Vergeet bijvoorbeeld de BusinessCard niet met het gewenste mailadres ….
    • Wanneer je op de Relatiekaart de voor die relatie geldende currency en betalingstermijn hebt ingevuld, dan zal die automatisch worden overgenomen in het model op het moment, dat je de gewenste Relatie hebt gekoppeld.
    • Wanneer je vanuit Projecten de factuur in concept hebt klaargezet, dan zal de juiste relatie van daaruit ook al zijn gekoppeld en natuurlijk de hiervoor genoemde velden en de links naar de juiste Projecten en producten eveneens.
    • Met name het blok Producten is belangrijk om goed te checken, voordat je verder gaat. Is bijvoorbeeld het juiste BTW-tarief wel gekoppeld? Wanneer dat niet het geval is, zit er niets anders op, dan het concept te verwijderen uit de lijst en vanuit de Sales (bijvoorbeeld) het factuur-concept opnieuw aan te maken.
    • Pas als alle velden zijn ingevuld, kan er een preview gemaakt worden van het concept.