01. Templates

Vooraf

Om op een moderne wijze te kunnen factureren moeten er mooie PDF's gemaakt worden, die op een handige wijze via de e-mail kunnen worden verstuurd. Uiteraard moet een gezonden factuur daarna niet alleen in de lijst met verzonden facturen terecht komen, maar ook op de Relatiekaart. Wanneer er sprake is van integratie van facturatie met Exact Online of Twinfield, kan je zelfs rechtstreeks vanuit de financiële administratie zien of een factuur al of niet is betaald.

Lay-out met behulp van Layout-Templates

Om dit mogelijk te maken is voor Covide CRM wizzard en een set lay-out templates beschikbaar. Bij oplevering krijg je als klant van elk traject zo'n lay-out template, die je als voorbeeld kunt gebruiken:

 • Verkoopfactuur
 • Offerte aanvraag bij een leverancier
 • Offerte aan de klant
 • Opdrachtbevestiging naar de leverancier
 • Inkoopfactuur

Onder deze pagina plaatsen we de broncode van de lay-out templates voor het geval je een aangeleverde lay-out hebt gemold en je graag weer een start-exemplaar wilt.

Hierboven een groot deel van het eerste scherm dat je ziet als je de Factuur module binnengaat. De pijl wijst naar het menublokje dat zich opent bij een klik op 'Meer' in deze module. Je kan overigens zoveel templates maken als je wilt, als je ze binnen de template maar voorziet van het juiste type.

Je ziet in het zelfde blokje ook 'BTW lijst' en 'Productlijst'. Wanneer er een integratie is met Twinfield of Exact Online, worden onder die menukeuzes items gesynchroniseerd, zodat ze actueel beschikbaar kunnen zijn binnen de template.

Als je alleen vanuit de Projectenmodule factureert, hoef je geen producten aan te maken. Die gegevens komen dan uit de genoemde modules. Om templates met een mooie layout te maken is het verstandig om deze al te maken, voordat de koppeling met Twinfield daadwerkelijk is gerealiseerd.

In alle templates moeten worden opgenomen

  1. de juiste informatie van wat jij van jouw bedrijf als leverancier op de factuur wilt
  2. de juiste velden richting de klant en vwb de inhoud
  3. koppelingen met Relaties
   1. BusinessCards => adresgegevens + e-mail
   2. Andere relatiegegevens zoals currency en betalingstermijn
   3. Deze kunnen ook worden opgehaald van de Relatiekaart.

Zie verder de subpagina's 01. De wizzard en02. Lay-out