01. E-mail campagnes

De e-mail gebaseerde campagne is gebouwd bovenop de functionaliteit van de e-nieuwsbrieven. Deze functionaliteit beschikt in feite al over wat nodig is voor de e-mail gebaseerde campagnes.

Wanneer je via de module 'e-mail campagne' je Nieuwsbrieven stuurt, gaat het vooral veel gestructureerder in het hele traject. In feite is met deze module een soort wizard om de bestaande functionaliteit gebouwd.

Let op: gebruik het systeem alleen om e-mails te sturen naar geadresseerden, van wie je toestemming hebt om hen te mailen.

Wanneer je je niet aan deze belangrijke spelregel houdt, bestaat de kans, dat onze mailserver bij AMAZON op een zwarte lijst terecht komt. Dat zou niet alleen voor jou, jouw bedrijf maar ook andere gebruikers meer dan vervelende consequenties kunnen hebben, die uiteindelijk aan jou zullen moeten worden doorberekend. Om je te helpen, hebben we in de voorbereiding automatisch alle geselecteerden met de classificaties 'do not contact' en 'no newsletter' al opgenomen in de negatieve classificaties.

Dit zijn de stappen:

1. Voorbereiding

Zorg dat je de mogelijkheden van de e-mailing / Nieuwsbrief al goed hebt geoefend en zowel de Template (met logo en uitschrijflink) als liefst ook een Voorgedefinieerde Inhoud hebt voorbereid.

Ben je zover? Klik dan op Campagne > Nieuw > e-mail campagne

Je krijgt nu het volgende scherm en vult daar alvast het eerste Tabblad in met basisinfo

Kies je doel onderin en ga dan naar het tweede tabblad voor het maken van de gewenste selectie:

Merk op, dat het systeem automatisch als negatieve classificaties 'do not contact' en 'no newsletter' heeft opgenomen. Dit betekent dat (in dit geval) alle BusinessCards, die over die classificatie beschikken, worden weggefilterd, voordat de mailing wordt verzonden.

Wanneer je selectie compleet is, klik je op 'Opslaan', waarna je terugkeert in de lijst. Daar zal zich nu in elk geval de aangemaakte campagne bevinden:

Hiermee is de campagne klaar voor gebruik!

Merk op!

In je concepten map van de e-mail module is nu een concept inclusief de geselecteerde geadresseerden klaargezet.

2. Maak je mailing in orde en stuur hem

Het maakt nu even niet uit of je de mailcampagne oppakt vanuit de mailmodule (concepten) of de campagne. Laten we kiezen voor dat laatste.

Kies met je muis voor het pijltjes icoon achteraan en daarna e-mail. Je komt nu in een deel, dat je wel kent vanuit de e-mailing / Nieuwsbrieven. In feite volg je dezelfde weg als je daar ook doet.

Dit zijn heel in het kort de stappen:

 1. maak de inhoud van je mailing
  1. ofwel maak hier je concept helemaal vanaf de start
  2. ofwel selecteer via de dropdown met jouw standaard mailadres de gewenste Voorgedefinieerde Inhoud en klik op de button 'Content bijwerken'.
 2. kies op het tabblad templates de template die je bij verzenden van je mailing als een jas om de inhoud wilt vouwen om statistieken te kunnen laten maken door het systeem. Deze moet wel een uitschrijflink bevatten!
 3. kies op datzelfde tabblad het type 'naladen van internet met tracking' en zet 'Uitschrijflink toevoegen' op 'JA'.
 4. koppel via het tabblad 'Links & toegang' je eigen bedrijf als relatie, zodat je de inhoud van je mailing altijd kunt terugzien
 5. kies op datzelfde tabblad een alternatieve bijvoorkeur met enkele collega's gedeelde 'map na verzending', zodat alle gewenste personen de statistieken te kunnen bekijken.
 6. kijk nog even of er misschien mailadressen tussen de geadresseerden staan, die je alsnog als ongewenst weg wilt halen via het kleine kruisje.
 7. klik nog eenmaal op 'Toon e-mail' voor een laatste preview inclusief gekozen Template.
 8. klik tenslotte op de oranje button 'verzenden'

Je campagne heeft nu de volgende fase bereikt, want je mailing wordt op de achtergrond verzonden en zal na verzending uit je Concepten zijn verdwenen.

3. Informatie naar èn van de geadresseerde

Natuurlijk heb je de e-mailing gestuurd om informatie aan de geadresseerden aan te bieden, maar minstens zo belangrijk is natuurlijk, wat de geadresseerden jou terug melden. Dat kan zijn via een reactie via de mail, telefoon of een bezoek aan je website, maar ... door je keuzes in de stappen 2.2 en 2.3 kan je ook veel meer informatie krijgen.

Kijk maar eens naar onze demo, die je binnen de Campagne bereikt via het pijltje en dan 'tracking openen':

Je ziet,

 • hoeveel geadresseerden de mail hebben geopend om te lezen
 • op welke hyperlinks in de mailing werd geklikt
 • en als je op een link in de kolom 'Aantal clicks' klikt, dan zie je zelfs wie dat was / waren, waarna je aan hen een nieuwe classificatie kunt toevoegen voor eventuele vervolg acties. (Zie onder)

Vanuit de e-mail campagne kan je dus heel snel een nieuwe en (nog) meer specifieke (bel)campagne starten.

Opdracht

We kunnen ons goed voorstellen, dat je deze schitterende mogelijkheden zelf nu wel eens wilt uitproberen, voordat je op klanten of gekwalificeerde leads losgaat. Dat moment is nu aangebroken.

We zijn reuze benieuwd naar je ervaringen.