01. Uren en uurtarieven

Om uren goed te kunnen (laten) registreren door ze te 'picken' moeten de uurtarieven van de medewerkers zijn ingevoerd. We doen dat door het invoeren van activiteiten. Maar .... je houdt jezelf natuurlijk wel voor de gek, wanneer je geen rekening houdt met de kostprijs van een medewerker. Hieronder hebben we dit uitgewerkt.

Invoeren 'Activiteiten'

Onder de oranje button “Meer” kan de medewerker met de juiste rechten (globaal projectmanager) de projectenmodule inrichten. We beginnen bovenaan met het invoeren van de activiteiten.

In afbeelding 1 zie je activiteiten waar inmiddels een verkoopbedrag aan is gekoppeld.

Schermafbeelding 2015-06-08 om 09.24.33.png

Afbeelding 1.

Wist je dat…

je middels de knop “meer” groepen kunt maken om de activiteiten overzichtelijk te kunnen groeperen? Wanneer je van deze optie gebruik wilt maken, adviseren we je dat allereerst te doen. Zie hiervoor afbeelding 2.

Schermafbeelding 2015-06-08 om 09.36.08.png

Afbeelding 2.

Gebruik ook deze link naar de handleiding voor het managen van activiteiten.

Zijn de groepen gereed? Dan gaan we verder!

Klik op “activiteiten beheren” om de kosten in te voeren. In dit overzicht vul je enkel het verkooptarief in. Op basis van de gegevens op de medewerkerskaart waar het uurtarief van de medewerker is ingevoerd wordt het inkooptarief en de overheadkosten bepaald. Lees hier meer over in de handleiding.

Activiteiten kunnen door alle medewerkers met de juiste rechten op projecten worden gebruikt TENZIJ een activiteit gekoppeld is aan een specifieke medewerker.

Schermafbeelding 2015-06-08 om 09.54.14.png

Wanneer het gaat om een standaard activiteit, dan zal deze voor de medewerker automatisch bij het registreren geselecteerd staan. Deze activiteit zal in het overzicht gemarkeerd zijn met een rode punaise. Uiteraard kan de medewerker ook kiezen voor een andere activiteit.

Zie afbeelding 1.

Kostprijs van de uren

Elke medewerker kost de onderneming ook wat. Daarbij moet je denken aan de vaste kosten vanwege (bruto) salaris en vakantiegeld, maar ook aan andere kosten. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de werkplek, de apparatuur en eventueel een auto. In Covide CRM hebben we ervoor gekozen om jouw directie de gelegenheid te geven om inzake de kostprijs van de te registreren uren op projecten een bruto uurloon en overheadkosten in te voeren. Alle andere kosten dan het bruto uurloon wordt percentagegewijs op basis van het uurtarief berekend. We weten, dat we daarmee niet een 100% kostprijs bieden, maar het komt in de buurt.

Er zijn ook gebruikers die in het veld van het bruto uurloon voor elke vaste medewerker een zelfde bedrag invoeren. Wanneer je straks uren vastlegt op een project, worden niet alleen de bij de activiteiten opgegeven verkoopkosten, maar ook de kostprijs en dus de marge opgenomen.

De basis voor het registreren van uren is nu gelegd.

Projectmanagement.jpg