03. Bezoeknotitie maken

De integratie binnen Covide CRM wordt ook in de agenda heel duidelijk als we kijken naar wat er nu is gebeurd en wat er nog meer zou kunnen.

Nu de afspraak is opgeslagen ziet deze er als volgt uit:

Schermafbeelding 2015-04-12 om 22.13.42.png

De afspraak is gekoppeld aan de juiste relatie. En ook de ingevulde kilometers zie je direct in het overzicht staan. De groene button “registreer uren” gebruik je om de uren vast te leggen op een project. Hier komen we later op terug.

Doordat je de afspraak direct vanuit de agenda hebt gemaakt zijn de koppelingen nog niet gemaakt. En bedenk je eens wat er gebeurt, wanneer je een agenda afspraak maakt vanaf de relatiekaart, een saleskaart, een project of Customer Care item. Hier komen we op andere plaatsen in de training uiteraard op terug.

In het hoofdstuk “notities” kan je zien, dat je interne communicatie daar kunt vastleggen. Heb je ook formats gemaakt zoals bezoeknotities?

Opdracht

Klik op “maak notitie” en maak een nieuwe notitie aan direct vanaf deze locatie.

    • Selecteer een collega
    • Klik op “extra velden” en selecteer een format
    • vul de velden in en maak de notitie verder op.
    • Kijk eens onder de zwarte tab “Links”. Zie je dat deze notitie nu al direct is gekoppeld aan de relatie?
    • Klik daarna op “opslaan en verzenden”.

Waar vind je deze notitie nu terug? Zie je hoe eenvoudig het is om een bezoeknotitie te koppelen aan een agenda afspraak bij de relatie? En zie je op hoeveel plekken deze notitie vervolgens een ril van betekenis kan gaan spelen?