05. Maandelijks overzicht

Het maandelijks overzicht sluit de rij van mogelijke algemene rapportages in Covide CRM.

Het wordt gegenereerd op basis van omzet die in de gekozen maand verwacht moet worden gebaseerd op de ingevoerde gegevens. De zeven kolommen bieden:

 1. Klikbare naam van het salesitem, waarvan op basis van ofwel de status 'Closed won' ofwel de status 'Closed won expected' omzet verwacht mag worden. De status 'Closed won expected' is een bijzondere.
  1. Wanneer via de 'uitgebreide salesoptie' aan de linkerkant van het sales-werkveld de omzet van een salesitem wordt verdeeld, wordt daar ook ingevoerd in welke maand men verwacht dat het betreffende deel zal vallen. We noemen dit forecast. Deze te verwachten omzet vormt dus samen met de zekere en wellicht al gefactureerde omzet het geheel wat in het maandelijkse overzicht wordt opgenomen.
 2. De kolom 'Price' bevat het bedrag dat uiteindelijk op betreffend Sales-item in die maand veracht wordt.
 3. De kolom 'Score' laat zien in welke fase van de funnel dat betreffende onderdeel in de forecast zich daadwerkelijk bevindt.
 4. De kolom ' Pbos' staat voor Price based on Score en laat dus een berekening zien van de kolommen 2 en 3
 5. De inhoud van de kolom 'Projects' spreekt voor zich
 6. De kolom 'Total of Invoices' toont het totaalbedrag dat reeds kon worden gefactureerd op betreffend Salesitem
 7. De inhoud van de kolom 'Relations' spreekt voor zich

Niet onbelangrijk om nog te vermelden zijn

 • de filtermogelijkheden bovenin het blok. Filteren kan op basis van een zelf te kiezen subject, maar ook op basis van de stages in de Salesfunnel. En dat is in een organisatie met veel sales natuurlijk helemaal te gek.
 • de exportmogelijkheden rechtsonder, waarbij je ook rechtstreeks naar XLS kan exporteren om bijvoorbeeld in Excel mooie draaitabellen te genereren.
 • Wist je, dat je ook in Google Sheets fantastische dingen kunt? Vraag er maar eens naar bij ons Google Apps for Work partner ZZAPPS.