01. Eenvoudige optie

Voordat we echt aan de slag gaan, bekijken we eerst wat de mogelijkheden in een sales item zijn. Want ook in deze module wordt duidelijk wat efficiënt samenwerken voor de interne organisatie zal betekenen.

Kijk maar eens mee:

Schermafbeelding 2015-05-18 om 16.13.01.png

Bij het openen van een nieuw sales item zal er - indien dit is ingesteld in de gebruikers instellingen - automatisch een sales nummer verschijnen. Dit nummer wordt automatisch bij het aanmaken van een nieuw sales item opgevolgd als je het aan hebt staan in de modulesettings.

De status geeft aan in welke fase een salesitem zich bevindt.

Let op! De “sales status” en de fasen in een Salesfunnel zijn niet hetzelfde.

De status in een sales is door Covide CRM standaard opgemaakt. Er zijn vijf statussen mogelijk:

Schermafbeelding 2015-06-08 om 11.25.38.png

De fasen in een Salesfunnel maak je - we hebben dat hierboven al besproken - zelf aan. Per fase kun je de sales items bekijken.

Schermafbeelding 2015-06-08 om 11.34.18.png

Globale Salesmanagers worden automatisch op de hoogte gebracht van een nieuw sales item wanneer het “vinkje” is aangezet. Middels een automatische notitie ontvangen zij hiervan een melding.

Schermafbeelding 2015-05-19 om 10.21.36.png


In de voorbereiding hebben jullie de fasen voor de sales funnel al opgemaakt. Bij het wijzigen van een verkoopfase zal het percentage in de kolom “verwachte score” verschijnen. Het totaalbedrag en de valuta vul je in de kolom ‘totaal”.

Wanneer een sales item direct vanuit de sales module wordt gemaakt dan is de koppeling met een relatie nog niet gemaakt. Een sales item kan gekoppeld worden aan meerdere relaties. Dat is niet erg gebruikelijk, maar het kan. Doordat de communicatie is gekoppeld aan het sales item, blijft de volledige communicatie bestaan.

Ook de koppeling naar een project kan je vanaf deze locatie maken. Kies voor een nieuw project of een bestaand project door deze te selecteren uit de lijst. De projectenmodule wordt in een ander hoofdstuk uitgebreid behandeld.

Door een classificatie te koppelen aan een sales item kan je een zoekopdracht uitvoeren op sales items die aan een classificatieselectie voldoen.