01. Actief met sales items

Voor veel organisaties geldt CRM als een ander woord voor Sales. Covide CRM biedt veel meer, maar we beseffen natuurlijk ook, dat een goede Sales module niet kan ontbreken.

Om dat te realiseren hebben we - voordat er goede algemene rapportages gemaakt kunnen worden - per salesmedewerker een blok gemaakt met zelf te kiezen en te plaatsen kolommen.

Via een klik op het salesitem kom je meteen in de bewerkmodus.

Alles wat je daar aanpast, worden na het opslaan meteen geladen in de overzichtspagina met alle salesitems en zijn ook meteen beschikbaar in de Algemene rapportages. Zonder een salesitem te openen kun je vanuit de lijst de Fase en Status aanpassen. Alle daarop gebaseerde zaken worden on the fly geactualiseerd.

Voor het gemak hebben we het bewerken van Sales opgedeeld in twee opties

  1. Eenvoudige Salesfunctie
  2. Uitgebreide Salesfuncties incl. forecast en een gestructureerd proces

Omdat je de eerste optie ook nodig hebt in de tweede, adviseren we dringend eerst de eenvoudige optie goed te bestuderen en uit te proberen in een paar test-items.

Maar voordien eerst nog even deze TUSSENOPDRACHT

Er zijn een aantal punten welke vooraf besproken en opgemaakt moeten worden. Denk aan:

    • welke medewerkers geef je rechten en toegang om sales items te kunnen aanmaken en bekijken. En welke medewerker mag elk salesitem inzien?
    • gebruik je een vaste sales nummering en moet deze automatisch opgevolgd worden? Stel dit dan in in de module instellingen.
    • Wanneer je een sales traject in gaat, welke fasen kan je dan tegenkomen?

Bespreek samen hoe je de Sales module gaat inrichten voordat je verder gaat. En… maak gebruik van het instructiefilmpje welke je verder op weg zal helpen. De verschillende sales rollen worden in dit filmpje nog eens toegelicht. Veel succes!

Heb je vragen of opmerkingen? Noteer ze!

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….