01. Rond mail ontvangen

Covide is geen mailprogramma, maar je kan er prima mee mailen door de integratie met G Suite. Sterker, met Covide mailen bied je de mogelijkheid om SAMEN te werken rond e-mail. Daardoor wordt het proces rond mailen efficiënter en effectiever met minder fouten.

Sinds het najaar van 2015 is er een compleet nieuwe techniek (PubSub voor de kenners) in die integratie toegepast voor wat betreft het ontvangen van e-mail. Sindsdien is een significante verbetering zichtbaar voor wat betreft de snelheid, waarmee e-mail in Covide beschikbaar is. Op een rij:

  • Mail die in Covide is ontvangen en wordt gelezen, krijgt ook in Google al snel die identiteit.
  • Omgekeerd evenzo.
  • Mail in Covide verwijderd, wordt binnen afzienbare tijd in de 'Alle berichten' map van Google geplaatst.
  • Omgekeerd gaat er wat meer tijd over heen, maar als je van je vakantie terugkomt, is alle mail die je op je mobiel tijdens je vakantie hebt verwijderd ook in Covide verwijderd, waardoor je niet nog die hele laag door hoeft.
  • Mail die je in Covide archiveert, wordt ook in Google gearchiveerd (in 'Alle berichten')

Wanneer er in Covide onverhoopt een mailtje binnenkomt, dat niet klopt met hoe het er in Google uitziet, dan ontvangen we graag het origineel als een .TXT-bestandje.

Zie hier hoe je daar aan kunt komen:

Let op!!

Gmail is een geavanceerd mailprogramma, maar voor het gebruik met Covide is het verstandig om niet al die geavanceerde mailfuncties toe te passen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om de Inbox onder te verdelen in Primair, Sociaal, Reclame, Updates en Forums gaat problemen opleveren in combinatie met Covide, omdat mailtjes die niet in de folder Primair terechtkomen ook niet in Covide binnenkomen. U dient de vinkjes Sociaal, Reclame, Updates en Forums in Gmail dus weg te halen, zodat alle mail in de folder Primair terecht komt en vandaar ook in Covide.

U komt via het tandwieltje in de Instellingen, kiest daarna voor Inbox. Zie hieronder:

https://sites.google.com/a/covide.eu/online-cursus-ook-te-gebruiken-als-handleiding/04-e-mail/04-integratie-met-google/01-rond-ontvangen/Belang%20Primair.png

Waarom gebruikt Covide niet de gespreksweergave van Gmail?

Over het gemak van de gespreksweergave van Gmail verschillen de meningen. (Je leest er meer over op het Seniorenweb.) Binnen een echt mailsysteem als Gmail kan het handig zijn, omdat je daarmee alles rondom een gesprek groepeert. Maar het brengt ook gevaar met zich mee als je niet heel erg alert bent. Zo kan je als je er niet op verdacht bent een hele conversatie sturen naar iemand , die maar een klein onderdeel daarvan zou moeten krijgen.

Voor Covide vonden we het helemaal niet geschikt. In Covide werken we immers vooral samen en groeperen we mail onder Relaties en Projecten.