04. Tab Templates

Aan de hand van de screendumps willen we je op detailniveau alle functies in het scherm uitleggen. Dit tabblad kent twee gezichten:

A. Bij een gewone e-mail

A. + B. Bij een e-mailing of Nieuwsbrief (vanaf hier NB)

 1. Tabblad 1: 'Opstellen'
 2. Tabblad 2: 'Links & toegang'
 3. Tabblad 3: 'Bijlagen'
 4. Tabblad 4: 'Templates': Uitleg achter de volgende nummers. Weet je nog wat een template is?
 5. Wanneer in de gebruikersinstellingen een standaard template is vastgelegd, dan wordt die hier ook genoemd. Met de dropdown kan je altijd een andere kiezen, mits gereed.
 6. Deze dropdown biedt drie opties
  1. naladen van internet (standaard)
   1. De graphics staan en blijven op de internetlocatie, waarnaar is gelinkt in de template.
  2. naladen van internet met tracking
   1. Idem, waarbij het eerste plaatje in de Template op het Covide Bestandsbeheer moet zijn opgenomen om statistieken te kunnen realiseren.
  3. inline afbeeldingen
   1. Sterk af te raden vooral bij een NB, omdat dit soort mailtjes sneller als SPAM wordt beschouwd door ontvangende mailservers.
 7. Wanneer je een persoonlijk getinte NB wilt sturen, gebruik je deze optie. Je krijgt dan een keurige aanhef met 'Beste Jan' of 'Geachte heer Jansen'.
  1. Let op!!
  2. Dit gaat natuurlijk alleen goed werken, wanneer je centrale Adreslijst 100% in orde is. Ook voor wat betreft de aanhef. 'Beste Jansen' is natuurlijk verschrikkelijk.
 8. De uitschrijflink is in Nederland verplicht als je NB stuurt. Zelfs naar klanten. Alhoewel die er zeer waarschijnlijk nooit gebruik van zullen maken. Wanneer de ontvanger op de 'Uitschrijflink' klikt, krijgt hij de mogelijkheid van het Covide systeem om zich af te melden voor jouw NB. In het systeem krijgt de geadresseerde dan automatisch de extra classificatie 'no newsletter' welke als negatieve classificatie altijd automatisch is geselecteerd, wanneer je aan een NB begint.

Alle andere getallen zijn reeds uitgelegd op de pagina over de Tab 'Opstellen'.