03. Tab Bijlagen

Aan de hand van de screendumps willen we je op detailniveau alle functies in het scherm uitleggen.

 1. Tabblad 1: 'Opstellen'
 2. Tabblad 2: 'Links & toegang'
 3. Tabblad 3: 'Bijlagen': op deze pagina uitgelegd
 4. Tabblad 4: 'Templates'
 5. Met deze grote button kun je bestanden vanuit je eigen lokale omgeving - dus ook het lokale netwerk waaraan je computer 'hangt' - uploaden als bijlage in de mail. Je kunt natuurlij meerdere bestanden tegelijk uploaden, maar ....
 6. Let op!!
 7. Houd er rekening mee, dat de totale inhoud van je bijlage onder de 20 MB blijft. Wil je meer? Maak dan gebruik van ofwel WeTransfer om de bestanden te sturen of Google Drive om ze te delen.
 8. Met deze button voeg je bestanden als bijlagen toe aan je mail vanuit het Covide Bestandsbeheer. De rol voor opslaan en gebruik van bestanden wordt meer en meer overgenomen door Google Drive. Dat is door de grotere mogelijkheden ook ons advies.
 9. Het is ook mogelijk om bestanden van je lokale systeem middels drag & drop. Sleep hiertoe de bestanden naar het speciale veld en laat ze los. De bestanden worden dan automatisch geupload en aan de mail gehangen (zie onderstaande afbeelding).
 1. Met deze button kun je bestanden toevoegen vanuit Google Drive. Je komt meteen terecht in de hoofdfolder van de gekoppelde relatie, maar kunt uiteraard ook andere in Drive opgeslagen documenten als bijlage meesturen.
 2. Let op!!
  1. In plaats van bestanden als bijlagen te mailen biedt Google Drive een veel mooiere oplossing, vooral geschikt als je samen met de geadresseerde aan zo'n document werkt. Je kan het document of zelfs een hel map met documenten ook delen. Zie voor meer info de paragaaf over Google Drive.
  2. Deel geen in Google Drive gemaakte documenten, wanneer de geadresseerde zelf niet over Google Drive beschikt. Dan kan hij je bestanden namelijk niet openen.

Alle andere getallen zijn reeds uitgelegd op de pagina over de Tab 'Opstellen'.