02. Mail ontvangen

Vooraf

Elders is beschreven, dat en hoe Covide is geïntegreerd met G Suite. Gmail maakt daar als basis ook deel vanuit. U leest over mail ontvangen en de integratie met Gmail meer via een klik op deze link.

Wanneer je mail ontvangt in Covide, komen ze standaard - net als in alle mailprogramma's - in een lijst in je Inbox.

De paragrafen van dit sub-hoofdstuk

Inkomende mail die niet in je Inbox terecht komt

We schrijven hierboven 'standaard', omdat je net als in Gmail mailtjes ook meteen automatisch kan filteren en verplaatsen naar een andere daarvoor speciaal aangemaakte folder van dezelfde gebruiker. Die gefilterde mailtjes komen dus nooit in de lijst van de Inbox, maar in de lijst van die andere folder. Het maakt voor de inhoud op deze pagina verder niets uit, maar het is wel belangrijk om te beseffen.

Klik hier als je meer wilt weten over de mogelijkheden van dit direct doorsluizen van inkomende mail.

Mail is onderdeel van communicatie

Het klinkt wellicht als het intrappen van een open deur, maar we moeten hier toch echt even bij stil staan. Er bestaan namelijk complete cursussen over het omgaan met e-mail en het voorkómen van chaos daaromtrent. Ook wij geven die training geregeld. We zijn er het Hoofdstuk over e-mail zelfs mee begonnen met als thema: Organiseer je e-mail. Een enorm uitgebreid hoofdstuk waarin we meer dan 20 jaar kennis en ervaring hebben opgenomen. Doe er je voordeel mee. Je zou immers niet de eerste zijn, die tegen een burn-out aanloopt, omdat de vele prikkels niet de juiste georganiseerde aandacht krijgen, waardoor de kern van je werkzaamheden te weinig aandacht krijgt.

Vind ook antwoorden op je vragen over het ontvangen van e-mail in de speciale FAQ-pagina

We doen natuurijk ontzettend ons best om in deze Cursus Handleiding zowel compleet als overzichtelijk te blijven. Soms zou je een issue liefst op meerdere pagina's behandelen, omdat het raakvlakken heeft met al die pagina's. Met de pagina FAQ - die we aan vrijwel elk hoofdstuk hebben toegevoegd - hebben we geprobeerd om dit soort issues op een logische manier een plek te geven. Kijk daar dus absoluut ook even als je nog niet vond, wat je zocht rond het ontvangen van mail.