04. Bounce afhandeling

Een bounce is een e-mail die naar u teruggezonden wordt, omdat hij om één of andere reden niet kon bezorgd worden. Als e-mail niet op de plaats van bestemming aankomt, ‘kaatst’ deze terug door middel van een e-mail aan de afzender (vandaar de term ‘bounce’).

Iedere gebruiker heeft natuurlijk zijn eigen Inbox (Postvak In). Daarin komen standaard (maar ook dat hoeft in Covide niet) alle aan de betreffende gebruiker gezonden mailberichten binnen. Daarnaast zijn er standaard nog andere folders. Eén daarvan is Bounced.

We kunnen het niet genoeg benadrukken: Het is ontzettend belangrijk, dat je je adresgegevens up-to-date houdt. En een bounce betekent dat een mailtje niet is aangekomen. Dit houdt in, dat

  1. het mailadres niet klopt (misschien staat er een typefout in?) of niet (meer) bestaat
  2. Verbeter het dan of verwijder het om je mailadressen up-to-date te houden.
  3. de mailserver van de ontvanger heeft jouw mail geweigerd. Het best benader je de relatie om hem te vragen waarom dat het geval is en eventueel om jouw mail op zijn whitelist te plaatsen.
  4. het gebouncede mailtje in de folder 'Bounced' in Covide terecht komt. (Je kan je instellingen zo maken, dat je altijd een melding krijgt bij het afsluiten van je systeem, wanneer er nog mailtjes in de Outbox of de Bounced-folder staan.)
  5. op de betreffende BusinessCard wordt de classificatie 'Bounced-e-mail' toegevoegd, wanneer het betreffende mailadres op een BC voorkomt.

Om te weten wat de bounce heeft veroorzaakt, open je het mailtje:

Het gaat nu om het bovenste rood omkaderde deel.

Je ziet hier omschreven, waarom deze mail is gebounced.