02. Selectie samenstellen

"Wanneer je een e-mailing ofwel Nieuwsbrief (vanaf hier NB) stuurt, doe je dat het meest succesvol door de juiste inhoud aan de juiste doelgroep te sturen."

Tussenopdracht

Bespreek met elkaar, waarom de stelling hierboven niet alleen waar is, maar ook buitengewoon belangrijk. Je mag best hieronder de door ons genoemde antwoorden meenemen in je discussie. En wellicht heb je nog een toevoeging? Wanneer dat zo is, zien we graag je e-mail op info@covide.nl

Waarom en hoe?

Sommige mensen krijgen dagelijks enorme hoeveelheden e-mail te verwerken. E-mail die hen onverwacht is toegezonden (en dat is bij een NB eigenlijk altijd het geval) moet een meerwaarde voor de ontvanger betekenen, wil hij niet irriteren. En je geadresseerde irriteren is toch wel het laatste, wat je wilt bereiken?

Behalve aandacht voor de inhoud, vraagt dat dus ook aandacht voor het samenstellen van de juiste selectie. Dat geldt voor een NB naar potentiële klanten, maar ook richting je bestaande relaties (zie voor het onderscheid tussen beide groepen deze inleidende paragraaf).

Classificaties

In Covide maken we gebruik van CLASSIFICATIES, een zeer krachtig systeem waarmee je o.a. zowel Relaties als BusinessCards kunt labelen. Op basis van die classificaties kun je in feite elke gewenste selectie realiseren. Het voordeel van deze methode is, dat je selectie dynamisch is gebaseerd op de op het moment van selecteren aangebrachte labels. Wanneer er gisteren een in je wekelijke selectie gebruikte classificatie is toegevoegd aan nieuwe relaties, dan zijn die nieuwe relaties vandaag automatisch opgenomen in een nieuwe selectie.

In het onderstaande filmpje laten we je de eenvoudige methode via de Basismodus (de eerste tab op het scherm van de selectie wizard) zien.

Opdracht

  1. Maak een classificatie aan waarin jij zelf bent op genomen met je privé mailadres en stuur jezelf een NB gebaseerd op die selectie.
  2. Doe nu hetzelfde in overleg met enkele collega's.

Begrijp je nu, hoe het werkt?

Eenvoudig eigenlijk hè?

Uitgebreide modus voor samenstellen selectie

Er is echter ook de 'Uitgebreide modus' (de tweede tab op het scherm van de selectie wizard), die je kunt toepassen, wanneer je met de Basismodus niet de gewenste selectie kunt maken. Wanneer je de Basismodus helemaal doorhebt, kun je die eens uitproberen.

Hiermee kan je zelf een zogenaamde query bouwen door classificaties wel of niet te selecteren en daar condities aan te hangen als veld of als groep.

Zo kan je echt elke selectie maken, die wenst. Ook heel ingewikkelde selecties!

Opslaan van veel voorkomende of moeilijke selecties

Wanneer je heel vaak een bepaalde selectie gebruikt, is het erg prettig, dat je niet steeds het hele proces via de wizard door hoeft om de selectie te maken. Met name als je met behulp van de uitgebreide modus een ingewikkelde selectie hebt gerealiseerd. Daarom realiseerden we op verzoek van enkele klanten de mogelijkheid om je selectie op te slaan in een zogenaamde template.

Het opslaan doe je eenvoudigweg via de groene button onderaan de wizard en het oppikken van een template doe je eenvoudigweg via de dropdown bovenaan het wizard scherm.

Je kan de template ook deleten of editen. Dat doe je via de menukeuze 'Nieuwsbrief zoektemplate' in het 'Meer'-menu in de mailmodule.