03. Langdurige onderhanden mail onder project

In de vorige paragraaf 'STERREN van e-mail als onderhanden werk' heb je geleerd om onderhanden werk een STER te geven, waardoor die mail ongeacht zijn locatie niet aan je aandacht ontsnapt. Een geweldige functie die je heel veel effectieve efficiency oplevert. Maar .... zo'n handige functie kan ook tegen je gaan werken als zijn populariteit ervoor zorgt, dat je hem te veel inzet. Daarom in deze paragraaf een mogelijkheid voor die mailtjes, die niet uit het oog verloren mogen worden, maar die je ook niet geregeld actief onder je aandacht wilt.

Covide heeft namelijk vanaf de Business versie ook een prachtige Projectenmodule. Mailtjes die absoluut OOIT nog eens aandacht behoeven, maar die je niet geregeld onder ogen wilt hebben, kan je natuurlijk prima archiveren onder een Relatie en een project met bijvoorbeeld de naam 'Lang openstaande vragen van klanten'.

Het voordeel van deze constructie is, dat elke medewerker zo'n mail ook in het relatie-archief terug kan vinden. Door er een interne notitie aan te koppelen en deze wanneer nodig te actualiseren, is ten allen tijde voor iedereen duidelijk, wat de status is van de vraag.