02. STERREN van e-mail als onderhanden werk

De STER is een label

Wellicht heb je wel vaker toepassingen gezien, waar het geven van een STER aan een item wordt gebruikt. Google bijvoorbeeld past het ook toe in onder andere de e-mail en bestanden in Google Drive. Een STER is daarbij een label, dat je aan een item hangt, waardoor je het betreffende item niet alleen op zijn daadwerkelijke locatie, maar ook in een aparte folder genaamd 'Met ster' kunt terugvinden. Heel handig en .... binnen Covide is dat met name in de mail nog verder doorgevoerd, omdat Covide een systeem is om samen met gegevens te werken.

De STER in Covide gaat verder

De STER die je in Covide aan een e-mail hangt, blijft daar aanhangen, waar de mail zich ook bevindt in het systeem. Dus ook als de mail zich bevindt in het klantarchief of in een mapje van een collega. Niemand anders dan jij kan de STER er af halen. En jij kan de mail altijd heel snel oppikken, omdat hij zich ook ALTIJD in jouw 'Ster'-map bevindt. Die STER-map is dus geen fysieke map, maar een lijst met alle door jou met de STER gelabelde mailtjes.

Zie hier de eerste drie mailtjes in mijn (WM) STER-map zojuist.

De STER als onderdeel van 'onderhanden werk'

Zoals je ziet, zijn de eerste en derde in de afbeelding hierboven voorzien van een ballonnetje. Dat betekent, dat er aan deze mail een notitie hangt. De beide mailtjes waren oorspronkelijk niet aan mij gezonden, maar aan collega De Vogt. Via de super handige VERPLAATSfunctie zijn beide mailtjes door hem in mijn Inbox gelegd inclusief een notitie. Daar heb ik op geantwoord.

En zoals je ziet, is het niet bij de ene verplaatsing gebleven. Zie je de verschillende datum en tijdgegevens achter de namen van de 'verplaatsers'?

Ik heb afgesloten met 'Keep me posted' en geef de collega dus aan graag op de hoogte te willen worden gehouden. Voor mij is het dus vooralsnog onderhanden werk. Ik heb weliswaar iets aan de collega gevraagd, maar blijf wel eindverantwoordelijke naar de klant en dus ... heb ik aan deze mail een STER gehangen. Ook over twee maanden staat deze mail met de erover gevoerde communicatie nog in mijn STER-map. Ongeacht waar de collega de mail gelaten. Ook als hij mijn verzoek niet inwilligt, hoef ik de controle niet kwijt te raken.

En dat driehoek-icoon?

De derde mail in mijn STER-map heeft ook nog een driehoek. Die behandelen we in de paragraaf 'Stuur mail met CC en BCC is in Covide anders'.