01. Organiseer de volgorde van je Inbox via de Covide methode

'Normale' mailsystemen bieden je de mogelijkheid om je mail te ordenen binnen één box op basis van gelezen/ongelezen of berichten op basis van zenddatum bovenaan. In Covide hebben we een andere weg gekozen.

  1. Niet de ongelezen berichten boven aan
  2. Niet de nieuwste berichten bovenaan
  3. Wel de berichten bovenaan, die het laatst zijn aangepast

Zie afbeelding hieronder.

Ad. 1

Mensen lezen berichten en zetten ze dan weer op ongelezen. Tsja ... dat schiet natuurlijk niet op, want zo'n reeds gelezen mail blijft net zolang om aandacht vragen tot hij is beantwoord. Zie ook de pagina Tip & Tricks.

Ad. 2 en 3

De hierboven gebruikte instelling zorgt ervoor, dat ALTIJD de nieuwste mailtjes boven aan staan. NEE, niet de nieuwste mailtjes volgens de mailserver, maar de nieuwste mailtjes, die om jouw aandacht vragen. Covide kent een bijzondere functie, waarbij je aan een e-mail een notificatie kunt toevoegen om de mail vervolgens te verplaatsen naar de Inbox van een collega.

Speciale Gmail tabs filteren

In Gmail zijn een aantal tabbladen aanwezig zoals 'social', 'promoties' en 'updates'. Nu kan het zo zijn dat er onder deze tabbladen zoveel mailtjes staan dat je inbox vol loopt met allemaal mailtjes waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Covide biedt de mogelijkheid om de mailtjes uit deze mappen te filteren naar een map onder de Covide inbox. Deze functionaliteit staat standaard uit, maar is te activeren via 'instellingen' => 'email' => 'Filter social, promoties etc tabs'.

Door dat dit activeren houd je je inbox overzichtelijk. Vergeet echter niet dat er in de gefilterde mappen ook berichten kunnen staan die je WEL wilt zien. Maak er daarom een gewoonte van deze mappen dagelijks even na te lopen.