07. Gebruikers Instellingen

Vooraf
Covide wordt aan de gebruiker aangeboden als een zogenaamde SAAS oplossing. Dat houdt in, dat je als klant niets hoeft te installeren om er toch op elke locatie en op elk moment gebruik van te kunnen maken.
De leverancier (Terrazur BV, de ontwikkelaar en eigenaar van Covide) draagt dus de complete zorg voor het complete systeem, de updates en backups. 
Het systeem wordt volledig geïntegreerd met G Suite werkend opgeleverd. Medewerkers van de klant kunnen een training volgen om de gebruikersinstellingen te managen, maar dat kan ook worden uitbesteed aan de leverancier. Al zijn daar uiteraard kosten aan verbonden.

Wat zijn 'gebruikersinstellingen'?
Gebruikersinstellingen zijn de instellingen die per medewerker in het systeem zijn opgeslagen. Elke gebruiker kan zelf de aan hem/haar toegewezen mogelijkheden managen via de functie 'Manage menu' en zelf bepalen hoe het eigen virtuele kantoor eruit ziet via de mogelijkheden van 'Aangepast thema', maar - behalve de functionarissen met rechten als Administrator of Gebruikersmanager - kunnen gebruikers zichzelf en anderen geen rechten geven op onderdelen van het systeem.

Welke gebruikersinstellingen zijn er?
Voor de gewone gebruiker

Behalve de mogelijkheid om zelf je eigen thema te maken en je eigen menu samen te stellen, kent Covide ook de mogelijkheid om wat te spelen met je eigen gebruikersinstellingen. 

In een de applicaties vind je onder de knop 'Meer' de 'Module instellingen'. Diezelfde instellingen vind je verzameld ook, wanneer je naast je naam op de pijl klikt en daar op 'Instellingen'.

Als gebruiker zonder de rechten van als Administrator of Gelimiteerd gebruikers beheerder kun je alleen je eigen rechten beheren. Uiteraard kun je jezelf niet meer rechten geven, dan waar je door de Administrator of Gelimiteerd gebruikers beheerder bent gerechtigd.

Let op!!
Er zijn een paar instellingen waar je NIET aan moet zitten, omdat anders de goede werking van het systeem niet meer kan worden gegarandeerd. Deze settings zullen binnenkort voor de 'gewone' ook niet meer wijzigbaar zijn. Het gaat om 
  • Thema's
    Alleen de bovenste is akkoord. De andere zijn van voor 2013 en kunnen lang niet alle functies ondersteunen.
  • Google
    Wanneer je de Google gebruikersnaam verwijdert of verandert, kan je niet meer inloggen
De meeste instellingen zullen voor zichzelf spreken. Hieronder passeren ze allemaal kort de revue op de subpagina's. 

Voor Administrator of Gelimiteerd gebruikers beheerder: alle settings op een rij

Zie de subpagina's